Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.M ]

10. 03. 2019. 09:52 >> 14:03

STRADAO I DRŽAVLJANIN SRBIJE

Poginulo svih 157 putnika i članova posade

Niko od 149 putnika i osam članova posade nije preživio pad putničkog aviona Boing 737-800 MAX Etiopija erlajnsa, koji je letio iz Adis Abebe za glavni grad Kenije, Najrobi. Kako je saopštila etiopska nacionalna televizija, pozivajući se na izvor iz avio-kompanije, na letu su bili putnici iz preko 30 država. U nesreći je poginuo i jedan državljanin Srbije, saopšteno je iz avio-kompanije.

"Nesreća se dogodila jutros u 8.44", saopštio je portparol kompanije, prenosi Rojters.

Stradao i jedan državljanin Srbije

Kenijski ministar za transport je, na konferenciji za novinare, rekao da su u avionu bili putnici najmanje 35 nacionalnosti.

Najviše je bilo Kenijaca – 32, a bilo je 18 Kanađana, pet Kineza, pet Holanđana, šest Egipćana, devet putnika iz Etiopije, po sedam iz Francuske i Britanije, četiri iz Slovačke i osam iz SAD. 

U nesreći je stradao i po jedan državljanin Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Srbije, Togoa, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Jemena. 

Četvoro putnika imalo je dokumenta Ujedinjenih nacija i njihova nacionalnost nije zasad poznata.

 

 

Avion se srušio nedaleko od Adis Abebe, kod mjesta Bišoftu.

 

 

Navode da je avion krenuo u 8 sati i 38 minuta sa Međunarodnog aerodroma Bole ali da je kontakt izgubio šest minuta kasnije.

Iz kabineta predsjednika vlade Etiopije Abija Ahmeda saopšteno je na Tviteru da je premijer uputio saučešće porodicama stradalih.

 

 

Prema prvim informacijama, avion je bio nov i isporučen je kompaniji iz Etiopije prije nekoliko mjeseci.

Podaci sajta Flajt radar pokazuju da je avion imao nestabilnu vertikalnu brzinu.

Bi-Bi-Si navodi da "Etiopijan erlajns" leti širom Afrike i da je riječ o popularnom prevozniku na tom kontinentu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније