Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

15. 01. 2019. 19:59 >> 20:27
2

PREŽIVIO NAPAD

Crnogorac u Najrobiju: Bili smo poput glinenih golubova

Podgoričanin Predrag Amidžić, koji je nepovrijeđen preživio smrtonosni teroristički napad grupe El-Šabab na stambeno-poslovni kompleks u prijestonici Kenije, Najrobiju, za TVCG je kazao da su bili "poput glinenih golubova koji sjede i čekaju hoće li neko doći da ih likvidira". U napadu je ubijeno najmanje sedam ljudi, dok se strahuje da su stotine ranjene.

"Pukla je bomba, ja sam bio na prozoru i sticajem okolnosti sam vidio eksploziju. Prvih pet, šest sekundi nisam znao o čemu se radi. Čim sam čuo pucnje znao sam da je teroristički napad. Odmah smo se organizovali, zabarikadirali vrata", objasnio je Amidžić za TVCG.

Kako je kazao, kompleks je evakuisan nakon dva sata.

 

Ministarstvo vanjskih poslova naše zemlje je saopštilo da, prema dosadašnjim informacijama,  nema stradalih ili povrijeđenih crnogorskih državljana, "dok je jedno lice, državljanin Crne Gore, bezbjedno evakuisano".

Kako prenose svjetski mediji, najmanje sedam osoba je poginulo u napadu, dok se procjenjuje da bi moglo biti na stotine ranjenih.

Preživjeli su kazali novinarima da je šest napadača upalo u hotelski kompleks.

"Čula sam pucnje, a onda sam vidjela ljude kako bježe sa podignutim rukama, dok su neki ušli u banku kako bi se sakrili", rekla je jedna žena agenciji Rojters, koja radi u obližnoj zgradi.

U luksuznom kompleksu DusitD2, u okviru kojeg se nalazi i hotel, prvo su odjeknule snažne eksplozije zatim uslijedila pucnjava.

Grupa El Shabab, sa sjedištem u Somaliji, preuzela je odgovornost za napad, saopštio je američki centar za praćenje džihadističkih sajtova (SITE).

Više vozila je zapaljeno i gust dim se izdiže sa mjesta napada.

Detonacije su se čule u redakciji Frans presa koja je udaljena pet kilometara od mjesta napada.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније