Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

22. 12. 2018. 14:39 >> 14:11

SLABIJI ODZIV

Protest Žutih prsluka u Parizu danas jedva primjetan

Pokret "Žuti prsluci", koji je za danas planirao skup ispred dvorca Versaj kod Pariza, promijenio je plan, tako da su demonstranti odlučili da se okupe u pariskoj umjetničkoj četvrti Monmartr, prenio je list Parizijen.

Dvorac Versaj preventivno je zatvoren za posjetioce, a u okolini su pojačane snage bezbjednosti.

Ulice koje vode ka dvorcu ponovo su otvorene za saobraćaj jer nema demonstranata, naveli su novinari sa lica mjesta.

Građanski pokret, nastavlja mobilizaciju započetu 17. novembra, ali sa manjim intenzitetom nego na početku, poslije ustupaka vlasti, a i zbog predstojećih praznika.

Francuski mediji javljaju da se protesti organizuju u 14 gradova širom Francuske, među kojima u Bordou, Lilu, Lionu i Tuluzu.

List Mond je prenio da u Parizu, prema slobodnoj procjeni, ima oko 300 okupljenih, koji se u povorci i uz policijsku pratnju kreću ka Monmartru.

Saobraćaj u Parizu funkcioniše normalno, a na Jelisejskim poljima, gdje su prethodnih nedelja bila okupljanja, koja su se završavala sukobima s policijom, vidjeno je 20 "žutih prsluka".

Prodavnice u toj aveniji su otvorene, osim nekoliko luksuznih.

U Francuskoj uveliko vlada praznična atmosfera uoči Božića i Nove godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније