Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

22. 10. 2018. 14:51 >> 14:30

U SJEVERNOJ INDIJI

Više od 100 slučajeva zike

Broj ljudi zaraženih zika virusom u sjevernoj indijskoj državi Radžastan povećan je na više od 100.

Agencija Pres trast of Indija (Press Trust of India) je prenijela da je u subotu u glavnom gradu Radžastana Džaipuru zabilježeno osam novih slučajeva obolijevanja.

Ta agencija je navela da su novi slučajevi registrovani usred pokušaja ministarstva zdravlja da isprati epidemiju zike među trudnicama u prvom tromjesečju.

Među simptomima zike su groznica, osipi i bol u zglobovima, a bolest se povezuje sa deformitetima kod beba.

Svjetska zdravstvena organizacija je saopštila da su prvi slučajevi virusa u Indiji zabilježeni u Ahmedabadu u državi Gudžarat u januaru 2017.

Prema podacima SZO, zike ima u 86 zemalja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније