Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B 92/Tanjug, Objavila: R.P. ]

20. 09. 2018. 11:55   >>  11:37 3

UOČI SAMITA EU

Kurc: Rješenje za migranate svi vide

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ocijenio je da pitanje migracije može biti riješeno samo na spoljnim granicama i da su to gotovo svi uvidjeli.

On je, uoči današnjeg Samita EU u Salcburgu, bečkom dnevniku "Standard", rekao da sada sa pravom postoji fokus na Fronteksu i bolju saradnju sa zemljama porijekla i tranzita. "Pojedine članice koje su još pomalo skeptične moramo uvjeriti u to", naglasio je Kurc navodeći posebno Italiju, Španiju i Grčku.

Potrebno je da svi razumiju da je neophodno da sa zemljama tranzita i porijekla moramo stupiti u kontakt i sklapati sporazume, naveo je on.

Kurc je istakao da skeptične države prije svega strijepe za svoja prava suvereniteta.

On je istakao da sigurno neće biti nesrećne što mnogi migranti neće moći da nastave neprimjetno put ka centralnoj Evropi.

Kurc se osvrnuo i na Bregzit, koji je takođe tema neformalnog samita u Salcburgu, rekavši da sporazuma može biti samo ako bude postojao kompromis.

"Jasno je da ne može da se bira samo ono najbolje. Ali ne treba nam ni akcija kažnjavanja Velike Britanije. Nadam se da nećemo imati tvrd Bregzit bez sporazuma" rekao je on.

Najavio je da će sredinom oktobra, Austrija kao predsedavajuća EU, organizovati specijalni Samit o Bregzitu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније