Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ RT ]

17. 09. 2018. 12:39 >> 12:21
4

KREMLJ SAOPŠTIO

Serijski broj dokazuje da su MH17 oborili Ukrajinci

Serijski broj na raketi "Buk", kojom je 2014. oboren malezijski avion MH17 iznad Ukrajine, pokazuje da je ona proizvedena 1986, te da je bila u vlasništvu ukrajinske vojske, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

 

Kako su istakli, tim istražitelja iz Holandije je utvrdio da na ostacima rakete postoje dva serijska broja.

Ruski general Nikolaj Paršin je na današnjoj konferenciji za medije naglasio da je raketa kojom je oboren MH17 proizvedena 1986. u fabrici Dolgoprudni kod Moskve.

Kako je rekao, ona je 29. decembra te godine isporučena jednici 20152, stacioniranoj u današnjoj Ukrajini. Ta jedinica se danas zove 223.protivvazdušna regimenta ukrajinskih oružanih snaga.

Prema tvrdnjama Paršina, ta formacija je učestvovala u borbama protiv pobunjenika na istoku Ukrajine 2014. Kako je naglasio, dokazi osporavaju optužbe Kijeva da je Rusija oborila MH17 sistemom tajno prebačenim preko ukrajinske granice.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније