Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 08. 2013. 22:35 >> 22:35

TURSKA

Suzavac i vodeni topovi na Taksimu

Turska policija ispalila je večeras suzavac i upotrijebila vodeni top protiv manje grupe antivladinih demonstranata u centru Istanbula, javile su agencije.

Itar-Tas izvještava da su demonstranti pokušali iz okolnih ulica da prođu do Trga Taksim, ali je oko njega postavljen kordon, budući da su vlasti zabranile okupljanja u većem broju.

Policija i dalje dežura na ulicama blizu tog Trga, navodi agencija i dodaje da nema otvorenih sukoba, a da manje grupe demonstranata skandiraju antivladine parole.

Rojters prenosi izvještaje sa turske televizije po kojima je vidljivo veliko prisustvo interventne policije u oblasti oko Taksima, ali da "nema znakova većih protesta".

Proteklih sedmica demonstracije i policijske intervencije ponavljaju se periodično nakon talasa demonstracija u junu protiv premijera Redžepa Tajipa Erdogana, kog kritičari optužuju da je postao autoritarniji, podsjeća britanska agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније