Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

06. 08. 2018. 15:32 >> 15:17

LOKALNI ZVANIČNICI

Tajlandski dječaci se vratili u školu

Tajlandski dječaci koji su spaseni iz pećine na sjeveru zemlje sredinom jula vratili su u školu, objavili su lokalni zvaničnici.

U školi u pojkrajini Čang Rai priređana je dobrodošlica za 12 dječaka, koji su poslije više od dvije nedjelje spaseni iz poplavljene pećine.

Dječaci fudbaleri bili su odjeveni u školske uniforme, a od predstavnika njemačkog kluba Bajern dobili su klupske dresove.

Poslije spasvanja, koje je pratiio cio svijet, dječaci starosti od 11 do 16 godina su se po nedjelju dana oporavljali u bolnici i kod kuće.

Jedanaest dječaka, izuzev jednog koji je hrišćanin, provelo je devet dana u budističkom manastiru u znak zahvalnosti za spašavanje.

Njihov trener u manastiru će ostati još tri mjeseca.

Da podsjetimo, trener i fubalski tim od 12 dječaka u pećini su ostali zarobljeni krajem juna. Prije nego što su ih pronašli i dostavili im vodu i namirnice, dječaci i njihov trener bili su zarobljeni u pećini devet dana.

Preživjeli su zahvaljujući kapljicama vode koju su skupljali sa stalaktita, komadićima rođendanske torte koju je sa sobom imao jedan od dječaka i meditaciji.

Od momenta kada su pronađeni, cio svijet je sa strepnjom posmatrao dramatičnu akciju njihovog spasavanja kroz poplavljene lavirinte pećine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније