Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

16. 07. 2018. 11:17 >> 11:03
1

TOKOM MUNDIJALA

Putin: Spriječeno 25 miliona sajber napada

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je tokom Mundijala neutralisano gotovo 25 miliona sajber napada na rusku informacionu infrastrukturu u vezi sa Svjetskim prvenstvom u fudbalu.

 

 

 

Putin je to izjavio na jučerašnjem sastanku s predstavnicima operativnog štaba za bezbjednost Svjetskog prvenstva, prenosi TASS."Gotovo 25 miliona sajber napada i drugih kriminalnih aktivnosti prema ruskoj informacionoj strukturi u vezi sa Svjetskim prvenstvom spriječeno je tokom turnira na ovaj ili onaj način", rekao je Putin.

On je naveo da je na održavanju bezbjednosti tokom Svjetskog prvenstva bilo angažovano gotovo 130 pripadnika specijalnih službi iz 34 zemlje, prenio je Kremlj.

"Htio bih da zahvalim pripadnicima ruskih specijalnih službi i policije, i naravno, predstavnicima bezbjednosnih agencija iz više od 30 zemalja.

Znam da je ukupno 126 predstavnika 55 specijalnih službi i bezbjednosnih agencija iz 34 zemlje radilo zajedno", kazao je Putin.

Rusija je od 14. juna do 15. jula bila domaćin Mundijala, a utakmice su igrane u 11 gradova. Trofej je osvojila Francuska koja je juče u finalu pobijedila Hrvatsku sa 4:2.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније