Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

23. 06. 2018. 14:13 >> 14:03

FRANCUSKA VLADA

Predstojeći samit EU o imigraciji će biti težak

Samit lidera Evropske unije (EU) zakazan 28. i 29. juna u Briselu posvećen najviše migrantima biće težak, posebno zbog bojkota zemalja centralne Evrope sjutrašnjem mini samitu, ocijenio je danas portparol francuske vlade Benžamen Grivo.

 

 

 

"Ne treba da lažemo naše građane. Samit naredne nedjelje će biti težak", rekao je Grivo u izjavi francuskom radiju Evropa 1 i dodao da će pitanje migranata biti na dnevnom redu sjutrašnjeg mini samita u organizaciji Evropske komisije.

Grivo je rekao da su stavovi o pitanju migranata daleko od složnih a da situaciju dodatno komplikuje bojkot sjutrašnjem mini samitu zemalja Višegradske grupe koju čine Mađarska, Poljska, Češka i Slovačka, inače zastupnice tvrde struje prema imigraciji.

Prema radnom dokumentu mini samita u koji je uvid imala agencija Frans pres, učesnici bi trebalo da razgovaraju o "mehanizmu solidarnosti" prema kvotama, odnosno preraspodjeli migranata po zemljama EU, čemu se od ranije protivi Višegradska grupa.

Mini samit u nedjelju okupiće desetak evropskih lidera,među kojima bi trebalo da bude i predsjednik Francuske Emanuel Makron.

Evropska komisija je ranije navela da je taj mini samit otvoren za sve evropske zemlje koje žele da učestvuju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније