Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92,I.Š. ]

20. 06. 2018. 13:12 >> 13:01

SEDAM DRŽAVA

Vanredni sastanak šefova EU zbog migranata

Vanredni sastanak EU sa ciljem pronalaženja evropskog rješenja za izbjegličko pitanje biće održan u nedjelju u Briselu, objavila je agencija APA.

 

 

 

Sedam država će se sastati u Briselu sa predsjednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom na temu ilegalne migracije, jačanje "Dablinskog sporazuma" i uloge Fronteksa.

Na sastanku će biti njemačka kancelarka Angela Merkel, kao i šefovi država i vlada Italije, Francuske, Španije, Grčke, Bugarske i Austrije.

Ovan vanredni sastanak predstavlja pripremu za Samit EU koji je zakazan za četvrtak i petak.

Merkel je pod snažnim pritiskom u Njemačkoj zbog svoje politike prema azilantima i želi da pronađe evropsko rješenje kako bi spriječila krah koalicije CDU/CSU.

Naime, CSU je Merkelovoj dala rok do kraja juna za pronalaženje evropskog rješenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније