Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

22. 02. 2018. 22:56 >> 22:54

REĆI JASNO NE

Merkel pozvala da se prekine masakr u Siriji

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas da se prekine "masakr" koji se odvija u Siriji, u osvrtu na vazdušne napade i granatiranja sirijskih vladinih snaga u istočnoj Guti, pobunjeničkom uporištu kod Damaska.

 

 

 

"Trenutno smo svjedoci užasnih događaja u Siriji, borbu jednog režima protiv svog stanovništva.... ubijanje djece, uništavanje bolnica", rekla je Merkel u obraćanju u donjem domu njemačkog parlamenta Bundestagu.

Ona je rekla da sve treba učiniti da se "prekine masakr" i da treba reći jedno jasno "ne"."To zahtijeva da se potrudimo da preuzmemo veću ulogu", rekla je ona u govoru u kome je izložila stavove Berlina pred samit EU u petak.

Merkel je takođe pozvala "saveznike režima (Bašara) al Asada, posebno Iran i Rusiju", da djeluju povodom napada na istočnu Gutu gdje je od nedjelje ubijeno više od 300 ljudi, od kojih gotovo 80 djece.

Ona je rekla da će njemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel razgovarati o tome sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim.

Njemačke vlasti su ocijenile juče da Moskva i Teheran imaju posebnu odgovornost kao posrednici u postizanju dogovora o prekidu vatre u istočnoj Guti u okviru pregovora u Astani.

Savjet bezbjednosti UN trebalo bi da glasa, vjerovatno danas, o nacrtu rezolucije u kome se traži 30-odnevni prekid vatre u Siriji da bi se omogućio pristup istočnoj Guti, navele su diplomate Švedske koja je sastavila predlog teksta, zajedno sa Kuvajtom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније