Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

17. 12. 2017. 19:29 >> 18:57
1

SPRIJEČEN NAPAD

Putin: Hvala Trampu i CIA

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je danas predsjednika SAD Donalda Trampa da bi mu zahvalio zbog dojave američke Centralne obavještajne agencije (CIA), zahvaljujući kojoj je spriječena serija bombaških napada u Sankt Peterburgu, saopštio je Kremlj.

Putin je u telefonskom razgovoru rekao Trampu da su informacije koje je CIA dostavila ruskoj obavještanoj službi FSB bile dovoljne da se uđe u trag i uhapsi grupa osumnjičena za planiranje napada na kazanski Saborni hram i na druga prometna mjesta u Sankt Peterburgu, navodi se u saopštenju Kremlja.

Kremlj je naveo da je Putin zamolio Trampa da prenese zahvalnost CIA i rekao mu da će ruske bezbjednosne agencije proslijediti svaku informaciju koju dobiju o potencijalnim terorističkim prijetnjama po SAD, kao što su činile i do sada.

To je drugi razgovor Trampa i Putina u četiri dana pošto su u četvrtak razgovarali telefonom o nekoliko tema, a najviše o Sjevernoj Koreji. Predsjednik SAD je u tom razgovoru zahvalio ruskom kolegi na tome što je par sati ranije na redovnoj konferenciji za novinare "priznao veliki ekonomski uspjeh Amerike".

Ruski FSB je u petak saopštio da je uhapsio sedam osoba, osumnjičenih da su kao pripadnici terorističke organizacije Islamska država planirali da ovog vikenda izvedu napade u drugom po veličini ruskom gradu.

FSB je naveo da su osumnjičeni planirali samoubilački bombaški napad u crkvi i seriju eksplozija u najprometnijim djelovima Sankt Peterburga, i da su pretresom stana koji su osumnjičeni koristili pronađeni eksploziv, automatsko oružje i ekstremistička literatura.

Ruski mediji javili su da je katedrala Kazan trebalo da bude glavna meta napada.

FSB je prošle nedjelje saopštio da je uhapsio nekoliko osoba osumnjičenih da su kao pripadnici Islamske države planirali niz samoubilačkih bombaških napada u Moskvi oko Nove godine.

U aprilu je u bombaškom napadu u sanktpeterburškom metrou poginulo 16 osoba, a ranjeno je više od 50.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније