Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

24. 09. 2017. 14:45   >>  14:17

LAVROV SMATRA

SAD neće napasti Sjevernu Koreju

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da SAD neće izvesti udare protiv Sjeverne Koreje jer pouzdano znaju da Pjongjang raspolaže nuklearnim oružjem.

"Amerikanci neće izvoditi udare na Sjevernu Koreju jer sa sigurnošću znaju da ona ima nuklearno oružje. Ja ne branim Sjevernu Koreju, samo iznosim ono oko čega se skoro cio svijet slaže", rekao je Lavrov u intervjuu za televiziju NTV.

Lavrov je ocijenio da se trenutna kriza može riješiti fleksibilnijim pristupom. "Samo putem sugestija i ubjeđivanja", naveo je on na pitanje kako okončati prijetnje iz Pjongjanga.

Ako Vašington ne primijeni takav pristup, svijet "se može suočiti sa veoma nepredvidivom katastrofom a desetine, ako ne i stotine hiljada nevinih građana Južne i Sjeverne Koreje i Japana bi patili, a Rusija i Kina su u susjedstvu", rekao je šef ruske diplomatije.

Taj intervju je dat pošto je u petak portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da je Moskva "duboko zabrinuta" zbog "eskalacije napetosti" u vezi Sjeverne Koreje i razmjene "prijetnji" izmedju predsjednika SAD Donalda Trampa i sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una.

Govoreći u UN, Lavrov je pozvao na "hlađenje usijanih glava" i založio se za "razuman a ne emocionalan pristup" da se ne bi došlo u stanje "školskog dvorišta u kom se djeca tuku a nema nikoga da ih zaustavi".

Kim Jong Un je Trampa nazvao "mentano poremećenim" čovjekom koji će "skupo" platiti zbog prijetnji Sjevernoj Koreji.

Tramp je u Generalnoj skupštini UN Kima nazvao "čovjek-raketa" i zaprijetio "potpunim uništenjem" Sjeverne Koreje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније