Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 06. 2013. 22:36 >> 22:36

ZVANIČNO

Turski dnevnik tužio CNN

Turski provladin dnevni list "Takvim" saopštio da je zvanično tužio američku televiziju CNN i novinarku Kristijan Amanpur zbog "lažnih" izvještaja o protestima.

"Podnijeli smo u četvrtak tužbu protiv CNN-a i Amanpurove pod optužbom za podsticanje javnosti na mržnju i neprijateljstvo pravljenjem lažnih vijesti", rekao je AFP-u direktor "Takvima" Mevlut Juksel, koji je sa advokatom predao podnesak tužilaštvu u Istanbulu, javio je Frans pres.

Taj dnevnik optužuje CNN Internešenel - kanal namijenjen međunarodnoj javnosti i novinarku veterana za "klevetanje državnih organa, upotrebu slobode izražavanja na nekontrolisanan način i nanošenje štete javnoj imovini pozivanjem stanovništva putem lažnih vijesti da se pridruže protestu".

Turski zvaničnici ponovo su kritikovali međunarodne medije zbog načina na koji su izvještavali o demonstracijama, koje predstavljaju najveći izazov za vladu islamističke Partije pravde i razvoja (AKP) od njenog dolaska na vlast 2002. godine, navodi francuska novinska agencija. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније