Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 06. 2013. 20:27 >> 20:28

SNAGA PRINCIPA

Obama: Mendela izvor inspiracije

Američki predsjednik Barak Obama pozdravio je danas u Pretoriji "moralnu hrabrost" Nelsona Mendele, koji je, kako je istakao, inspiracija za cio svijet.

"Madibina moralna hrabrost je moja lična inspiracija i inspiracija cijelog svijeta", kazao je Obama u Pretoriji, oslovljavajući Mendelu njegovim plemenskim imenom, javila je agencija Frans pres.

Prema njegovim riječima, Mendela nastavlja da sija kao svjetionik snage principa, zalažući se za ono što je ispravno, prenio je AP.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa južnoafričkim predsjednikom Džejkobom Zumom, Obama je rekao da je tranzicija Južne Afrike sa aparthejda na slobodnu zemlju bila njegova lična inspiracija i nadahnuće za cio svijet.

Bijela kuća saopštila je da se Obama sreo sa Mendelinom porodicom, ali da ga neće posjetiti u bolnici, u skladu sa željom njegove porodice.

Južnoafrička policija upotrijebila je danas šok-bombe da bi rastjerala nekoliko stotina demonstranata koji su u predgrađu Johanesburga, Sovetu, protestovali zbog posjete američkog predsjednika Baraka Obame. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније