Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 09. 2013. 10:53 >> 10:55

IZVINIO SE

Buš „sahranio“ Mendelu

Portparol bivšeg američkog predsjednika Džordža Buša izvinio se pošto je greškom objavio saopštenje u kome porodica Buš izražava saučešće zbog navodne smrti Nelsona Mendele.

Bušov portparol Džim Mekgrat je objasnio da je pripremljeno saopštenje u kome se Buš izražava "žaljenje" zbog smrti Mendele, objavio pošto je pogrešno pročitao fleš vijest na "Vašington postu" o tome da je bivši predsjednik Južne Afrike otpušten iz bolnice, prenio je AFP.

Mendela (95) se juče vratio u svoj dom u Johanesburgu pošto je tri mjeseca proveo u bolnici zbog respiratorne infekcije.

Mekgrat je na svom Tviter nalogu napisao da je "greška bila njegova, a ne Bušovih" i izvinio se svima.

U saopštenju, koje je objavljeno, a zatim povučeno, Buš Mendelu opisuje kao "jednog od najvećih (pojedinaca) po vjeri u slobodu" koga su on i njegova supruga imali čast da upoznaju i "čovjeka ogromne moralne hrabrosti koji je izmjenio tok istorije u svojoj zemlji".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније