Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

12. 08. 2017. 11:26 >> 10:57
1

TRAMP ZAPRIJETIO

Kim će zažaliti ako napadne Guam

Američki predsjednik Donald Tramp sinoć je ponovo upozorio lidera Sjeverne Koreje, Kim Jong Una, da će "zažaliti" ako bude napao američko ostrvo Guam u Pacifiku.


Vašington i Pjongjang razmijenili su niz prijetnji, ali one nijesu rezultirale većom vojnom mobilizacijom sa obje strane Pacifika i važan diplomatski kanal između dvije zemlje je ostao otvoren, ocenjuje agencija AP.

"Ako bilo šta učini u pravcu Guama ili nekog drugog dijela američke teritorije, ili nekog američkog saveznika, on (Kim) će to zaista i veoma brzo zažalti", rekao je Tramp novinarima u Nju Džersiju.

Upitan da li to znali da SAD idu u rat, odgovorio je da misli da novinari već znaju odgovor na to pitanje.

Američki predsjednik je rekao da je vojno rješenje spremno ako Sjeverna Koreja bude djelovala nerazumno i izrazio je nadu da će sjevernokorejski lider "izabrati drugačiji put".

Tramp je najavio da će prekinuti svoj 17-dnevni radni odmor u Nju Džersiju da bi u ponedjeljak održao konferenciju za štampu u Vašingtonu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније