Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

22. 07. 2017. 20:21 >> 20:01

GABRIJEL SAOPŠTIO

"Nijesmo protiv Turaka u Njemačkoj"

Njemački ministar vanjskih poslova Zigmar Gabrijel poručio je danas građanima turskog porijekla koji žive u Njemačkoj da kriza u odnosima dvije zemlje poslije hapšenja aktiviste za ljudska prava nije usmjerena protiv njih.

Gabrijel je u otvorenom pismu upućenom preko tri miliona Turaka u Njemačkoj ocijenio da je prijateljstvo Njemaca i Turaka "veliko bogatstvo". Pismo na njemačkom i turskom jeziku objavljeno je u listu Bild.

"Uvijek smo bili posvećeni dobrim odnosima s Turskom, jer znamo da su dobri odnosi Njemačke i Turske važni za vas", napisao je šef nemačke diplomatije u pismu upućenom građanima turskog porijekla, prenosi Dojče vele.

On je ipak naglasio da Berlin mora da zaštiti svoje građane i da hapšenje, kako je naveo, nevinih njemačkih državljana u Turskoj ne može da prođe bez reakcije.

Turski sud je u utorak odredio pritvor za Štojdnera i još petoro aktivista za ljudska prava, među kojima je i direktorka Amnesti Internešenala za Tursku Idlil Ester, pod optužbom da su počinili "zločin u ime terorističke organizacije".

Njemačko Ministarstvo vanjskih poslova zatražilo je da Peter Štojdner odmah bude oslobođen, što je Ankara ocijenila kao "neprihvatljiv" zahtjev i pokušaj miješanja u njeno pravosuđe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније