Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 06. 2013. 10:02 >> 10:02

DEMANTI

Kim Jong Un se nije ugledao na Hitlera

Sjeverna Koreja je negirala navode da je lider te države, Kim Jong Un, koristio knjigu „Moja borba“ Adolfa Hitlera kao uzor za svoju vladavinu i zaprijetila likvidacijom autora teksta.

 

U članku portala Nju Foks Internešnal, koji uređuju izbjeglice iz S.Koreje, navodi se da je Jong Un podijelio kopije knjige „Moja borba“ svojim saradnicima, kako bi iz nje učili vještinu vladanja.

"Spominjući da je Hitler uspio da obnovi Njemačku za kratko vrijeme poslije poraza u Prvom svjetskom ratu, Kim Jong Un je navodno izdao naredjenje da zvaničnici prostudiraju do tančina istoriju Trećeg Rajha i zatražio da se iz toga izvuku praktične pouke", piše u tekstu.

Sjevernokorejska bezbjednosna agencija je nazvala  tekst, između ostalog, "trostruko prokletim zločinom"

"Mi smo riješeni da preduzmemo zamašne mjere i fizički uklonimo prezreni ljudski ološ koji je počinio izdaju. On neće biti u stanju više da pogleda u nebo niti će moći da pronađe santimetar zemlje da bude sahranjen posle smrti ", kaže se u saopštenju koje je objavila agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније