Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

02. 05. 2017. 11:42 >> 11:21

NAKON REFERENDUMA

Erdogan se danas ponovo pridružuje stranci

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan danas će se ponovo pridružiti vladajućoj Stranci pravde i razvoja (AKP), poslije referenduma na kojem su odobrene ustavne promjene koje mu daju šira ovlašćenja.

Najveći dio ustavnih promjena koje su građani Turske odobrili 16. aprila na referendumu stupiće na snagu 2019. godine, međutim, član koji stupa na snagu odmah omogućava predsjedniku zemlje da zadrži veze s partijom.

Očekuje se da će Erdogan ponovo biti izabran za lidera Stranke pravde i razvoja na kongresu te partije 21. maja.

Erdogan, jedan od osnivača AKP-a 2001. godine, morao je da odustane od vođstva te stranke 2014. godine kada je izabran za predsjednika Turske.

Kritičari strahuju da će novi predsjednički sistem dovesti do vladavine jednog čovjeka, a pristalice ustavnih promjena navode da će to donijeti stabilnost i efikasniju vladu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније