Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 06. 2013. 23:23 >> 23:25

NADOKNADA

Njemačka: Za štete od poplava 8 milijardi

Njemačka kancelarka Angela Merkel saopštila je da je ta zemlja spremna da nadoknadi štetu od poplava i za to će izdvojiti do osam milijardi eura.

Prema riječima kancelarke, neće doći do povećanja poreza da bi se došlo do tog novca, ali je navela da će troškove podijeliti savezna administracija i države.

Poslije sastanka s predsjednicima 16 saveznih država, Merkelova je navela da detalji o finansiranju rekonstrukcije zbog štete koje su nanijele poplave još nijesu razrađeni do kraja, ali je rekla da je izdavanje državnih obveznica jedna od mogućnosti.

Elba, Dunav i druge rijeke izlile su se poslije dugotrajnih kiša. Poplave u prethodne dvije sedmice su nanijele veliku materijalnu štetu u južnoj i jugozapadnoj Njemačkoj. Voda se sada polako povlači u većini pogođenih oblasti.

Početkom ove sedmice, agencija za kreditni rejting Fič procijenila je da će šteta od poplava u Njemačkoj dostići 12 milijardi eura.

Neke od pogođenih oblasti pretrpjele su štete od poplava i 2002. tada je fond za pomoć iznosio sedam milijardi eura, ali nije bio potrošen u cjelosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније