Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

21. 10. 2016. 11:04 >> 10:42

U ANKARI

Karter:Poštovati suverenitet Iraka

Američki sekretar odbrane Ešton Karter doputovao je danas u Ankaru, gdje će razgovarati sa zvaničnicima Turske - ključnog, ali osjetljivog saveznika u borbi protiv Islamske države.

 

 

 

Uoči posjete, Karter je rekao da će turskim zvaničnicima poručiti da je važno postovati suverenitet Iraka, ali nije naveo da li će izvršiti pritisak da Turci povuku snage koje operišu u Iraku bez poziva Bagdada.

Posjeta Kartera Ankari dolazi u vrijeme rastućih tenzija između Turske i Iraka zbog turskih vojnih operacija na sjeveru Iraka, prenio je AP.

"Suština je da svi budu usredsređeni na to da se porazi Islamska država, jer je to prijetnja za sve tri zemlje", kazao je Karter.

Šef Pentagona će se, kako je planirano, sastati sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, premijerom Binalijem Jildirimom i ministrom odbrane Fikrijem Isikom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније