Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.M.Lj. [ Tanjug ]

03. 09. 2016. 12:08 >> 11:51

SMIJENJENA

Rusef ima 30 dana da ode iz palate

Bivša predsjednica Brazila Dilma Rusef kaže da će se ubrzo vratiti u svoj rodni grad Porto Alegre, obećavši da će biti snažan glas opozicije novoj vladi.

 

 

Rusef ima 30 dana da isprazni predsjedničku palatu, javio je AP.

Ona je rekla da nije napravila dugoročne planove za ono što slijedi, ali da neće izostati iz javnog života.

"Nemam političkih planova u vezi sa funkcijom, ali ću biti opozicija ovoj vladi", rekla je Rusef.

Rusefovu je brazilski Senat smijenio u srijedu zbog kršenja budžetskih zakona, čime je okončana procedura opoziva koja je polarizovala ovu latinoameričku zemlju i paralisala njenu politiku u proteklih devet mjeseci, javile su agencije.

Senatori su, poslije višednevne rasprave, glasali sa 61 glasom prema 20 za opoziv Rusefove zbog nezakonitog korišćenja novca iz državnih banaka kako bi podstakla javne rashode, što je ona negirala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније