Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

30. 08. 2016. 16:18 >> 15:58
1

UN POZDRAVLJAJU SUSPENZIJU

Zabrana burkinija glup odgovor na ekstremizam

Zabrana nošenja burkinija, kupaćeg kostima koji pokriva cijelo tijelo, u Francuskoj je glupa reakcija na ekstremizam i predstavlja teško kršenje osnovnih sloboda.

To je saopštila Kancelarija visokog komesara Ujedinjenih nacija za ljudska prava (UNHCHR).

Portparol UNHCR-a Rupert Kolvil rekao je da UN žele da lokalni zvaničnici odmah ukinu zabrane, dodajući da one ne povećavaju bezbjednost.

Kovil je naveo da su takve zabrane "gorivo za vjersku netrpeljivost i stigmatizaciju muslimana" i da doprinose samo povećanju tenzija.

Prema njegovim riječima, žene koje na plažama nose burkini ili bilo koju drugu odjeću ne mogu se koriviti za nasilje ili nasilne reakcije drugih.

Francuski viši upravni sud ukinuo je u petak zabranu nošenja burkinija na francuskim plažama poslije talasa kritika nakon što je policija naredila nekim muslimankama da ga skinu.

Nošenje burkinija je zabranjeno u Nici, Kanu, Vilnev-Lubeu i u još tridesetak francuskih ljetovališta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније