Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 05. 2013. 16:37 >> 16:37

NOVA EPOHA SARADNJE

Nikolić i Putin potpisali Deklaraciju

Deklaracija o strateškom partnerstvu daće jak impuls razvoju odnosa Srbije i Rusije i omogućititi da se saradnja podigne na kvalitativno novi nivo, rekao Vladimir Putin posle potpisivanja Deklaracije sa Tomislavom Nikolićem. Predsjednik Srbije ocijenio da je ovo veliki dan za Srbiju i da je Srbija ozvaničila svoje vjekovno bratstvo sa Rusijom,kao i da je pred njima nova epoha saradnje.

 

 

Predsjednici Srbije Tomislav Nikolić i Rusije Vladimir Putin potpisali su Deklaraciju o strateškom partnerstvu dvije zemlje koja definiše ključne principe na kojima će se zasnivati buduća saradnja, nakon sastanka u Sočiju koji je trajao duže u odnosu na planirani raspored.

Putin je posle potpisivanja izjavio da će Deklaracija o strateškom partnerstvu dati jak impuls razvoju odnosa dvije zemlje i da će omogućiti da se saradnja podigne na kvalitativno novi nivo.

Nikolić je ocijenio da je to veliki dan za Srbiju i da je Srbija ozvaničila svoje vjekovno bratstvo sa Rusijom, dodavši da se Deklaracijom otvara mogućnost da se iskoriste izuzetni potencijali obje zemlje.  

Šef ruske države je rekao da će do kraja godine početi izgradnja srpske dionice gasovoda "Južni tok", podsjetivši da će Rusija investirati 1,7 milijardi dolara. Srbija i Rusija sarađuju u najvećem srpskom naftnom preduzeću u koje je Rusija uložila 1,5 milijardi eura. 

Podrška pregovorima sa Prištinom i evropskom putu 

"Naš principijelan stav po pitanju problema Kosova  je dobro poznat. Mi podržavamo uzajamno prihvatljivo rješenje na bazi Rezolucije UN 1244 i naravno podržavamo srpske prijatelje koji vode pregovore sa Prištinom uz posredstvo Brisela", istakao je ruski predsjednik. 

Prvi potpredsjednik srpske vlade Aleksandar Vučić za Glas Rusije izjavio da Srbija želi najveću moguću saradnju s Rusijom i dodao da ruskim zvaničnicima nikada nije smetao evropski put Srbije.

Vučić boravi u dvodnevnoj posjeti Rusiji. On je juče u Moskvi učestvovao u radu Međunarodne bezbjednosne konferencije, a danas je član delegacije koju na razgovorima sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Sočiju predvodi predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније