Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 05. 2013. 22:29 >> 22:33

ODAVNO UOBIČAJENO

Irak: Serija eksplozija, desetine mrtvih

Najmanje 70 ljudi je ubijeno, a 200 povrijeđeno u najnovijem nasilju uIraku. Krvoproliće je nastalo usljed serije eksplozija automobila bombi u centralnom i južnom dijelu zemlje.

Najteže je pogođen glavni grad Bagdad, sa osam eksplozija na autobuskim stanicama i tržnicama u uglavnom šiitskim četvrtima. Dvije bombe eksplodirale su prije toga u južnom gradu Basri, a eksplozija u Samari ubila je troje ljudi.

U odvojenom incidentu, u subotu je, u zapadnoj provinciji Anbar oteto deset policajaca. Svi su kasnije pronađeni mrtvi.

Najnoviji napadi dogodili su se zbog rastućih političkih i sektaških tenzija u toj zemlji. Od prošle godine zaoštravaju se odnosi većinski šiitskoga stanovništva koje predvodi vlast i manjinskih sunita. Ni jedna grupa nije preuzela odgovornost za današnje napade.

BBC-jev dopisnik iz Bagdada javlja daje ovo nasilje najveće u Iraku u posljednjih pet godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније