Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 12. 2015. 14:34 >> 14:21
2

RANIJE DOGOVOREN

Otkazan planirani sastanak Putina i Erdogana

Bilateralni sastanak ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog turskog kolege Redžepa Tajipa Erdogana, koji je bio planiran za sjutra u Sankt Peterburgu, otkazan je, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

 

 

 

Taj susret je dogovoren tokom sastanka dvojice državnika u Turskoj, na marginama samita G-20 prošlog mjeseca, prije nego što je turska vojska iznad tursko-sirijske granice oborila ruski vojni lovac, što je izazvalo rast tenzija.

"Sastanak se neće dogoditi, on nije u planu", odgovorio je Peskov danas na pitanje novinara. 

Odnosi Moskve i Ankare su znatno pogoršani otkad je turska vojska 24. novembra oborila ruski avion, što je Putin opisao kao "kukavički ubod nožem u leđa".

Zvanični Kremlj je na to reagovao uvođenjem ekonomskih sankcija Turskoj, a Putin je prošle nedjelje naložio ruskoj vojsci da "momentalno gađaju svaku metu" koja predstavlja prijetnju po ruske snage ili infrastrukturu u Siriji, što se, kako ocjenjuje Rojters, očito odnosi na turske snage.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније