Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

07. 05. 2020. 17:59 >> 18:10

U JUTARNJEM

Koliko su poslodavci i građani spremno dočekali nove mjere

U emisiji govorimo o sljedećim temama:

- radu inspektora u periodu popuštanja mjera od 4. maja. Koliko su poslodavci koji su počeli sa radom od ponedjeljka spremno dočekali nove mjere rada i da li su se od starta pridržavali svih propisa, kao i sami građani. O tim detaljima razovaraćemo sa šeficom kabineta Uprave za inspekcijske poslove Marinom Radulović.

- Izolaciju unutar svoga doma, koja je propisana kao jedna od mjera zaustavljanja širenja novog virus korona, teško podnose skoro sve generacije stanovništva. Po mnogima, najteže je najmlađima, koji teško poimaju zbog čega im roditelji ne dozvoljavaju izlaske van njihovih domova, u parkove i na igrališta, u vrtiće, produžene boravke, škole, na izlete, putovanja. Nakon popuštanja mjera 4. maja, djeca su se odjednom ponovo mogla naći vani, na igralištima i u parkovima. Kontrola i u jednom i u drugom smislu je teška. Prvo zadržati ih u kući a drugo kako ih obuzdati kada je riječ o ponašanju vani, sada kada je dozvoljeno. Kako naći balans a da mentalno zdravlje djeteta očuvamo, razgovaraćemo sa psihološkinjom Zoricom Minić. Takođe biće riječi i o uticaju na mentalno zdravlje djece kada je u pitanju održavanje matura koje su otkazane a o kojima tinejdžeri sanjaju tokom cijele godine, jer, to je noć za pamćenje.

- Poznato je da će se maturski i stručni ispiti održati 20. maja a upisi u srednje škole 20. Juna. Kada će početi rad vrtića- samo su neka od pitanja koja ćemo postaviti generalnom direktoru Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih Veljku Tomiću.

- Kakva je trenutno likvidnost banaka i koliko je ugrožena uvođenjem moratorijuma na kredite i kako će se sve to odraziti na poslovanje banaka ali i na stanje samih građana... O tome ćemo razgovarati sa direktorom Sektora za kontrolu banaka CBCG Dejanom Vujačićem.

- Naš gost će biti i jedan od pet najboljih studenata Univerziteta Crne Gore - Milan Raičević. On je jedan od dvoje najboljih iz oblasti društvenih nauka.

- Sjutra se obilježava i Svjetski dan Crvenog krsta... O akcijama i volonterizmu koji je i te kako dao doprinos u ovom periodu razgovaraćemo sa Jelenom Dubak iz Crvenog krsta Crne Gore.

- Preko Skajpa uključićemo i poznatog muzičara Marka Luisa. Imaćemo i premijeru nove pjesme “Zajedno”. 

- Sa terena nam se javlja Nataša Vukajlović. Ispratićemo kako teče proces vakcinacije, provjerićemo i rad Hitne pomoći a uputiće nas i u rad portala za djecu, Makanja.me.

 

Urednik i voditelj emisije: Boris Šarančić

Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić 

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније