Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

13. 03. 2020. 17:59 >> 17:55

U JUTARNJEM

O virusu korona u CG i svijetu

Tema Jutra je KOVID -19 (virus korona). Pratimo situaciju u zemlji, regionu i svijetu uz brojne sagovornike u studiju, na terenu i putem video poruka.

U redovnoj rubrici Savjeti kardiologa tema dr Ognjena Novosela je srčana slabost (srčana insuficijencija). U pitanju je veoma često oboljenje. U razvijenim zemljama, osobe starije od 40 godina imaju vjerovatnoću 1 na prema 5 da razviju srčanu slabost u toku svog života. Nastaje kada srce ne pumpa onoliko krvi koliko je potrebno našem organizmu. 

Jedna društveno odgovorna priča dolazi nam iz škole “BrainOBrain” koja je donirala školovanje za devetoro djece u vrijednosti od 18.000 eura. Sa detaljima ovog vida neformalnog obrazovanja upoznaće nas direktorica škole Tanja Perović i edukatorka Kristina Žugić.

U goste nam stiže Argentinac crnogorskog porijekla -Ariel Radović koji će biti predsjednik novog Ragbi saveza Crne Gore.

Ugostićemo i PR-a Ragbi saveza i trenera RK Podgorica Zoricu Kostić. Pridružiće nam se i kolega Nebojša Šofranac.

Bojana Čađenović izvještava uživo sa terena. Pored servisnih informacija izvještavaće iz Institita za javno zdravlje i sa prvenstva Crne Gore u krosu.

U jutarnjem TV arhivu priča o Institutu za javno zdravlje, koji se ranije zvao Zavod za zdravstvenu zaštutu Titograda. Davne 1971. Zavod je organizovao prvi sistematski pregled stanovnika, a projekat je pohvalila i Svjetska zdravstvena organizacija

Mještani Harara u Etiopiji žive u neposrednoj blizini hijena i one su takoreći, zaštitnice grad. Tokom dana one borave u okolnim brdovitim područjima, a tokom noći, u potrazi za hranom, dolaze među ljude. Određeni broj mještana životinje hrani iz ljubavi i vrste prijateljstva koje su razvili s hijenama.Hranio ih je i putopisac Edin Krnić. Prenosimo njegovu priču.

U redovnoj rubrici “Ukusi jutra” šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće krem čorbu od komorača.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike: Ukusi jutra, Dječji kutak, Kulturni vodič i mnoge druge.

Urednici i voditelji: Marija Razić i Boris Šarančić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније