Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Objavila: M.M

19. 09. 2018. 22:09   >>  21:54

U JUTARNJEM

O CG kao ekološkoj državi

U emisiji govorimo o:

-Značajnom datumu za našu zemlju. 20. septembra navršava se 27 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom. Postala je prva ekološka država na svijetu, usvajanjem Deklaracije na Žabljaku 20. septembra 1991. godine, a taj dokument je već naredne godine predstavljen i na konferenciji UN o životnoj sredini i razvoju u Rio de Žaneiru.

-Danima evropske kulturne baštine, manifestaciji koja se ove godine odvija pod sloganom “Umjetnost dijeljenja“. Pokrenuta je 1985. godine u Francuskoj,organizovana kao zajednička inicijativa Evropske komisije i Savjeta Evrope od 1999. godine i obilježava se u septembru, sa više od 70,000 događaja organizovanih širom Evrope.

-Mobilnoj aplikaciji “Moje drvo” za ozelenjavanje Podgorice.Glavni grad u saradnji sa kompanijom Amplitudo planira da lansira mobilnu aplikaciju kako bi svi zainteresovani pojedinci i kompanije mogli da kupe drvo, da ga posade na nekoj od lokacija koje će odraditi gradsko preduzeće Zelenilo i da prate njegov rast,O projektu govorimo sa dr Sladjanom Vujačić, zamjenicom gradonačelnika Podgorice i Katarinom Milačić iz kompanije Amplitudo.

-Uspjesno okoncanoj akciji "LET'S DO IT MONTENEGRO!".Realizovana je 14. septembra na teritoriji 21 crnogorske opštine i okupila skoro 10 000 ucesnika sa zajedničkim ciljem-unapredjenje ambijenta u kojem zivimo.

-Projektu ” Za ljepše zdravstvene ustanove” koji kompanija Cerovo d.o.o. realizuje u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i našom medijskom kucom.Akcija je nastavljena rekonstrukcijom Doma zdravlja u Mojkovcu.

-Aktivnostima šahovskog kluba ”Dijagonale” koji upisuje novu grupu polaznika.

Najavljujemo:

-U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o jesenjim virozama, posjeti njemačkih novinara Crnoj Gori, uklanjanju ambrozije, problemima mladih u Prijestonici Cetinje i mnoge druge.

-Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Novinar Nemanja Pavićević će informisati o aktivnostima Centra za zaštitu i proučavanje ptica, uoči obilježavanja 27 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom.Biće riječi i o radionicama sa logopedima koje sprovodi Udruženje ”Roditelji”.

-Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније