Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

06. 08. 2018. 22:04 >> 21:48

U JUTARNJEM

O ulozi medija u unapređenju krivičnog pravosuđa

U Jutarnjem programu govorimo o projektu "Jačanje uloge medija u unapređenju krivičnog pravosuđa u Crnoj Gori" koji je realizovao Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) u saradnji sa Televizijom Prva, a koji je finansiran kroz Program profesionalizacije medija Evropske unije. U sklopu projekta je obučeno preko 70 lokalnih novinara, a da bi proces edukacije bio upotpunjen izrađen je i Priručnik za istraživačko novinarstvo u oblasti krivičnog pravosuđa.

U nastavku:

- U redovnoj kontakt rubrici utorkom "Pitajte advokata" govorimo o Saobraćajnim nezgodama koje su česte tokom ljetnjih mjeseci.Opštoj bezbjednosnoj situaciji doprinose vozači ali se može desiti i da loš put ili signalizacija budu uzrok nezgode. Pojašnjavamo kako se ponašati u jednoj takvoj situaciji. Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati predsjednik Advokatske komore Crne Gore, Zdravko Begović.

- Arheološkim istraživanjima praistorijskog lokaliteta Crvena stijena koja su nastavljena i u ovoj godini, u oviru međunarodne saradnje Narodnog muzeja CG i Univerziteta u Minesoti, USA, kroz projekat "Putevi kontinuiteta". Crvena Stijena predstavlja jedno od najznačajnijih paleolitskih lokaliteta Crne Gore, Evrope i Svijeta. Arheološka istraživanja imala su više faza. Prva je započeta još 1954. godine, kada je lokalitet otkriven i trajala su do 1964. Istraživanja su, sa manjim prekidima, nastavljena 2004. godine kroz projekat "Paleolitski čovjek u ekološkom kontekstu Crvene Stijene" da bi se u kontinuitetu nastavila 2012. Ovogodišnja sistematska arheološka istraživanja trajala su od 25. juna do 1. avgusta.

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o Prostornom planu posebne namjene za Skadarsko jezero, Zakonu o stečaju, projektu Cerovo, Herceg Festu i mnoge druge.

Najavljujemo:

- Izložbu slika umjetnice Milke Vujović. U sklopu festivala "Barski ljetopis", izložba je planirana za 8. avgust u Dvorcu kralja Nikole u Baru.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Utorak ćemo iskoristiti za posjetu Danilovgradu odakle ćemo informisati o rekonstrukciji mosta i radu lokalne samouprave na čijem je čelu odnedavno Zorica Kovačević.Novinarka Ana Joksimović će posjetiti i turističku organizaciju Glavnog grada, a biće riječi i o problemima sa kojima se suočavaju zaposleni u željezničkoj infrastrukturi a tiču se nestanka tegova koji zatežu kontaktnu mrežu na koju se voz priključuje što uslovljava kašnjenja.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Kontakt telefon redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније