Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Marija Marković i Danijel Garić, TVCG

19. 03. 2017. 22:08 >> 21:48

U JUTARNJEM

Govorimo o pozorištu za djecu i mlade

U Jutarnjem programu govorimo sa crnogorskim rediteljem, Petrom Pejakovićem o značaju obilježavanja 20. marta - Međunarodnog dana pozorišta za djecu i mlade, ali i o kulturi i obrazovanju kao sasatavnom dijelu odrastanja svakog djeteta u kome pozorišna umjetnost ima nezamjenjivu ulogu.

20. mart-Međunarodni dan pozorišta za djecu I mlade obilježava se u svijetu, ali I kod nas sa ciljem promocije pozorišne kulture I umjetnosti za mlade naraštaje. Tradicionalno čitanje poruke ASSITEJ-a (Međunarodne mreže za razvoj pozorišta za djecu I mlade) ove godine pripada jednom od vodećih meksičkih pisaca za djecu Francisku Hinojosi, koji je poruku napisao. Sa uvaženim crnogorskim rediteljem, Petrom Pejakovićem govorimo o značaju obilježavanja jednog ovakvog datuma, ali I o kulturi I obrazovanju kao sasatavnom dijelu odrastanja svakog djeteta u kome pozorišna umjetnost ima nezamjenjivu ulogu.

-20. marta se slavi I Međunarodni dan Frankofonije. Tim povodom će biti upriličen poetski spektakl “Noći jakih vjetrova” I nastup frncuske umjetnice Zabo. Ovogodišnji Dani Frankofonije nude bogat program I imaju za cilj da ožive frankofoniju u cijeloj državi.O svemu sa Darkom Prašćevićem, PR manifestacije, “Dani Frankofonije 2017”.

-21. mart je Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom- Resursni centar “1. Jun” u saradni sa Udruženjem mladih sa hendikepom Crne Gore, organizuje prikladan program na Trgu nezavisnosti u Podgorici upravo 21. marta. Najavjena je i šetnja gradom u šarenim I rasparanim čarapama koje simbolizuju vedrinu I posebnost osoba sa daunovim sindromom. Gosti Jutra: mr Željko Darmanović direktor Resursnog centra “1.jun” I Marina Vujačić, izvršna direktorica UMHCG.

-Cetinjska gimnazija, tačniie njeni profesori I uprava, odlučili da se sami organizuju I prikupe sredstva za opravku sportske sale koja je sada u jako lošem stanju I praktično neupotrebljiva. Krov prokišnjava, zidovi se uslijed vlage gule, a parket odiže zbog vlage. Potrebno im je 12.000 eura da se sala sanira I da učenici ponovo pohađaju časove fizičkog vaspitanja.Razgovaramo sa Natašom Stanojević, direktoricom cetinjske Gimnazije I profesoricom hemije Dejano Dizdar.

-Tema Plodova jutra, naše kontakt rubrike ponedjeljkom: Javni poziv za podrsku preradi na porodičnim gazdinstvima. Podršku mogu ostvariti proizvođači u svim sektorima kao što su prerada mesa, mlijeka, biljnih proizvoda, u oblasti pčelarstva, ljekovitog I aromatičnog bilja I akvakulture. Detalje donosimo u razgovoru sa Kristinom Radević, savjetnicom u Direktoratu za ruralni razvoj MPRR.

- Naslove crnogorskih dnevnih listova komentariše Ilija Dapčević, director Umjetničke škole za muziku I balet “Vasa Pavić” iz Podgorice. Ujedno najavljujemo I Dan Umjetničke škole koji se priređuje u okviru proslave 70 godina postojanja. Biće održani koncerti vokalne I instrumentalne muzike.

-Sa terena izvještava kileginica Anđela Ralević. Uključujemo se iz Zavoda za transfuziju krvi. Donosimo I informaciju o ciklusu filmova posvećenom Marlonu Brandu u KIC-u “Budo Tomović” od ponedjeljka 20.-23. marta.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, priče sa terena, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Hronika, Vodič događaja iz culture, UE priča, Svijet u pet minuta....

Urednice emisije: Olivera Simunović, Zorica Vukić, Emina Hodžić Knežević

Voditelji : Marija Marković i Danijel Garić

Urednica Jutarnjeg programa: Olivera Simunović

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније