Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 10. 2014. 19:01 >> 19:00

ŠTEFAN FILE

"Region može da računa na milijardu pomoći"

Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je danas u Beogradu da je EU spremna da izdvoji do milijardu eura iz pretpristupnih fondova kao pomoć projektima za povezivanje među zemljama Zapadnog Balkana.

EU je spremna da pomogne da zemlje regiona dobiju još 10 milijardi eura u vidu zajmova od međunarodnih finansijskih institucija, rekao je File poslije sastanka šefova diplomatija i ministara ekonomije Zapadnog Balkana. 

Evropski komesar za proširenje rekao je da su se učesnice sastanka obavezale da će od 1. januara Evropskoj komisiji podnositi program ekonomskih reformi što će, kako je ocijenio, poslati dobar signal investitorima. 

Kada je riječ o projektima regionalne saradnje, File je rekao da je na sastanku razgovarano o povezivanju u saobraćaju i energetici među zemljama Zapadnog Balkana i sa EU. 

Ministri vanjskih poslova i ekonomije Crne Gore, Srbije, Kosova, Albanije, BiH i Makedonije i visoki zvaničnici Evropske komisije sastali su s ciljem da razmotre programe koji bi mogli da podstaknu privredni rast i privuku privatne institucije u region.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније