Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 03. 2013. 19:15 >> 19:08

BEZ AFLATOSKINA

Hrvatska: U otkup vraćeno 47% mlijeka

U Hrvatskoj je u otkup vraćeno 47 odsto ukupnih količina mlijeka obuhvaćenih Akcionim planom za rješavanje problema mliječnog sektora, a u kojima je nivo aflatoksina pao na dozvoljene vrijednosti.

Mljekare su nastavile s prikupljanjem mlijeka sa farmi, odvozom u bioplinska postrojenja, tako da je od 26. fdebruara do 11. marta prikupljeno 952.676 litara mlijeka, navode iz hrvatskog  Ministarstva poljoprivrede.

Proizvođače mlijeka koji su koristili zamjensku stočnu hranu i mikofiksatore, mljekare su vratile u otkup mlijeka, jer je kod njih nivo aflatoksina u mlijeku pao na dozvoljeni nivo, prenose mediji u Zagrebu.

Tridesettri odsto poljoprivrednih domaćinstava vraćeno je u otkup mlijeka, odnosno 47 odsto ukupne količine mlijeka za koje su izvedene kontrole, navode iz Ministarstva.

Istovremeno, hrvatsko ministarstvo saopštilo je da je, od 9. februara do 8. Marta, hrvatska granična veterinarska inspekcija uzorkovala 341 pošiljku uvoznog mlijeka i mliječnih proizvoda. Za 308 pošiljaka poznat je rezultat laboratorijskih pretraga i do sada je utvrđeno 26 pozitivnih rezultata na aflatoksin u mlijeku. Uzorkovano je mlijeko iz 13 zemalja, a povišen nivo aflatoskina utvrđen je u pošiljkama mlijeka iz Mađarske i BiH. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније