Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R. [ Beta ]

17. 04. 2024. 14:52 >> 14:53
Čitaj mi:

MILANOVIĆ NAKON GLASANJA

"Dogovor sa svima koji žele Hrvatsku u kojoj se ne krade"

Predsjednik Hrvatske i kandidat za premijera opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) Zoran Milanović izjavio je danas da poslije parlamentarnih izbora očekuje dogovor sa svima koji žele Hrvatsku u kojoj se ne krade.

"Očekujem razgovore i dogovore sa svima koji žele Hrvatsku u kojoj se ne krade, ne pljačka, ne sluđuju ljudi, ne dovodi na silu na čelo Državnog tužilaštva Hrvatske one koji ne poštuju ni saobraćajne propise, a kamoli krivične propise i propise o nezavisnosti pravosuđa", rekao je Milanović novinarima pošto je, zajedno sa suprugom, glasao na biračkom mjestu u Zagrebu.

On je optužio premijera i kandidata za novi mandat iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andreja Plenkovića, za kršenje izborne tišine rekavši da ni danas nije odolio da "divlja i priča gluposti o kršenju ustava i poštovanju zakona".

"Sanitarni kordon koji treba sagraditi i iskopati oko Plenkovića je on ustvari iskopao sam i tako nam uštedio, sam se ogradio od svih i iskopao kanalčinu", rekao je Milanović o Plenkoviću.

On je rekao da je od izbora za predsjednika Hrvatske, prije četiri godine, radio sve da sačuva nezavisnost, ali da je njegov istup "reakcija na divljaštvo".

"Kad imaš posla s nasilnicima i divljacima koji zloupotrebljavaju svoju poziciju pečata, jer imaju pečat u datom trenutku, onda se moraš ponašati ovako, moraš na mišiće, a i to znam", kazao je predsjednik države.

On je ocijenio da će HDZ dobiti dosta glasova, ali je izrazio uvjerenje da će "slobodna Hrvatska dobiti više".

"Moraće se zatomiti neke razlike i probati da se spasi i zašti zemlja…od takvih nasilnika koji su svi došli iz neke sumnjive priče", rekao je Milanović o Plenkovićevom HDZ.

Dodao je da će to što je odlučio da parlamentarni izbori budu u sredu, umjesto uobičajeno u nedjelju, doprinijeti većoj izlaznosti. Dodao je da je srijeda bila isključivo njegova ideja i način da motiviše ljude da izađu na birališta, jer ih, kako je rekao, HDZ motiviše da ostanu kod kuće "osim onih koji glasaju za tu stranku".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније