Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R. [ Beta ]

17. 04. 2024. 14:28 >> 14:28
5
Čitaj mi:

GRANIČNI PRELAZI SA EU

Srbija: Zadržani autobusi sa građanima Kosova

Nekoliko autobusa sa Kosova koji su krenuli ka evropskim zemljama, zaustavljeno je na graničnim prelazima Srbije sa Hrvatskom i Mađarskom.

Vlasnik jednog od zadržanih autobusa Valdet Hodža je za prištinsku agenciju Telegrafi rekao da putnici od sinoć čekaju na graničnom prelazu Batrovci.

"Uzeli su nam dokumenta i sada čekamo. Ovdje smo od 22.30 sinoć. Mi pitamo o čemu se radi, ali nam ne daju objašnjenje. Kažu nam da su dobili naređenje 'odozgo'", rekao je Hodža.

On je kazao da u autobusu, koji je na putu za Sloveniju, ima 30 putnika.

"Za Sloveniju, Njemačku i Italiju sa Kosova dnevno vozi oko deset autobusa. Čak i autobuse koji ulaze iz Hrvatske blokira srpska strana. Istovremeno ni automobile koji su njemačkih registarskih oznaka, sa putnicima koji imaju kosovske dokumenate, ne puštaju da pređu. Policajci se dobro ponašaju, govore da imaju naređenje odozgo", rekao je Hodža.

U međuvremenu, sekretar Kancelarije za vezu Kosova u Srbiji Fatmir Hadžoli je saopštio da "u znak odmazde i apsurdne nervoze" zbog glasanja Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope za članstvo Kosova u ovoj međunarodnoj instituciji, granični organi Srbije, na prelazu Batrovci od ponoći drže u blokadi najmanje četiri autobusa kosovskih registarskih oznaka, sa putnicima koji su državljani Kosova.

Prema pisanju kosovskih medija, ista je situacija i na prelazima Srbije sa Mađarskom.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније