Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ Beta ]

08. 04. 2024. 16:35 >> 16:35
2

dodik

"Bosna i Hercegovina možda neće 'preživjeti' rezoluciju UN o Srebrenici"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je danas izjavio da će Bosna i Hercegovina možda neće "preživjeti" kao jedinstvena država zbog nagovještenog donošenja rezolucije Generalne Skupštine UN o Srebrenici.

"Sasvim je moguće da će ta rezolucija proći", a ona je "loša, samo će zakomplikovati odnose unutar BiH do tačke potpune disfunkcije. Zbog odredaba te rezolucije, BiH možda neće preživjeti kao jedinstvena država", rekao je Dodik za televiziju Rusija 24, prenijela je Radio-televizija RS (RTRS).

Rekao je da "bošnjački dio" Misije BiH pri UN samostalno, bez odluke Predsjedništva BiH, radi na rezoluciji o Srebrenici koja bi trebalo da bude predstavljena na sjednici Generalne skupštine UN 27. aprila.

RTRS je prenijela da će Dodik krajem aprila učestvovati na Sanktpeterburškom međunarodnom ekonomskom forumu u junu, gdje očekuje sastanak s ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom.

Dodik je rekao da očekuje da će na tom forumu ojačati saradnja Republike Srpske s ruskim kompanijama.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније