Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ N1 ]

02. 04. 2024. 15:11 >> 15:12
Čitaj mi:

STANO

"Osnivanje ZSO dugoročna obaveza Kosova, to hitno treba ispuniti"

Osnivanje Zajednica srpskih opština je dugoročan zahtjev i dugoročna obaveza Kosova i hitno mora biti ispunjena, kazao je portparol Evropske unije Peter Stano.

"To je više puta isticano u EU na najvišem nivou, na nivou EU lidera. Ako Kosovo ne uspije da ispuni taj zahtjev, to neće biti prihvaćeno kao pozitivan signal da postoji volja da se nastavi sa normalizacijom odnosa, koja je sada povezana sa napretkom kosova ka EU", dodao je Stano.

Druga stvar je, dodaje on, da će „sastanak glavnih pregovarača ovog četvrtka biti fokusiran na druga pitanja“.

„Kojima su se bavili i na poslednja dva sastanka u Briselu, kako bi riješili uglavnom pitanje posljedica odluke Kosovske centralne banke u vezi sa korišćenjem dinara – dakle ZSO nije jedno od glavnih pitanja, ali je prisutno na svim našim sastancima i u svim kontaktima sa našim partnerima sa Kosova, jer to je pitanje koje je potrebno hitno riješiti bez bilo kakvih odlaganja“, rekao je Stano.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније