Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ BETA ]

29. 02. 2024. 15:49 >> 15:51
2

BRNABIĆ

"Nisam za nove izbore u Beogradu već da SNS formira vlast"

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas da se zalaže za to da Srpska napredna stranka (SNS) formira vlast u Beogradu, a ne za nove izbore u prijestonici.

"Ja sam za formiranje većine, jer postoji legitimitet. Ljudi su umorni od izbora. Prilično sam sigurna da bismo imali još više glasova i nakon tih novih izbora bismo mi formirali većinu, a izgubili bismo vrijeme. Ima mnogo stvari koje u Beogradu treba da se urade. Izbori su iza nas, ono što je ispred nas je brzo formiranje institucija i da nastavimo da radimo", rekla je za Informer televiziju.

Ona međutim ističe da nije sigurna da će takvu odluku donijeti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i lider SNS Miloš Vučević.

"Ozbiljni su pritisci na Vučevića i Vučića da se formira vlast u Beogradu jer imamo većinu. Vučić je nama zamjerio - da li imamo legitimitet. Mnogi kažu da je legitimitet nesporan jer je nosilac liste za Grad Beograd bio Aleksandar Jerković. Ali nisam sigurna da smo ubijedili ni Vučića ni Vučevića. Nama Vučićev savjet mnogo znači. Moramo sa njim da se konsultujemo, lista na izborima je nosila njegovo ime", rekla je Brnabić, navedeno je na sajtu Informera.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније