Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ N1 ]

14. 02. 2024. 15:19 >> 15:20
Čitaj mi:

GENERALNI SEKRETAR NATO

Stoltenberg: Svi na Zapadnom Balkanu da se uzdrže od zapaljive retorike

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je danas sve strane na Zapadnom Balkanu da se uzdrže od zapaljive retorike i postupaka koji b, kako tvrdi,i mogli da dovedu do dalje eskalacije tenzija.

Stoltenberg je istovremeno istakao značaj procesa dijaloga Beograda i Prištine.

On je ocijenio da su u posljednje vrijeme prisutne pojačane tenzije na Kosovu i drugim djelovima Zapadnog Balkana, podsjetivši da je pred Božić posjetio region.

„Moja glavna poruka je da sve strane treba da se uzdrže od zapaljive retorike i postupaka koji bi mogli dodatno da eskaliraju tenzije u regionu“, rekao je Stoltenberg.

Kako je dodao, zbog dešavanja na Kosovu prošle godine, NATO je povećao prisustvo u toj zemlji. 

„Kao rezultat napada i nasilja koje smo videli na Kosovu u posljednjih godinu dana, NATO je pojačao svoje prisustvo. Tamo je i KFOR. Tu smo da osiguramo mirno i bezbjedno okruženje za sve zajednice. Dodali smo hiljade dodatnih vojnika kako bismo ispunili mandat koji smo dobili od Ujedinjenih nacija“, zaključio je Stoltelberg.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније