Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M.Lj. [ RTS ]

09. 02. 2024. 09:57 >> 10:01
2
Čitaj mi:

Predsjednica Vlade Srbije

Brnabić: Podnijela bih ostavku kada bi mi neko zatražio međunarodnu istragu

Predsjednica Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić izjavila je da nema namjeru ni sa kim da razgovara poslije usvajanja rezolucuje Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji, i da bi podnijela ostavku kada bi neko od nje zatražio međunarodnu istragu.

Brnabić je za RTS izjavila da će za generacije ostati upisano da su u Srbiji postojali politički akteri koji su tražili da se ukine suverenitet njihove zemlje.

“Ja nemam nikakvu namjeru da razgovaram ni sa kim nakon usvajanja te rezolucije. Ja bih voljela da vidim da neko dođe i da mi traži međunarodnu istragu, da ja kao predsjednica Vlade, pa makar i u tehničkom mandatu, da dozvolim međunarodnu istragu u sopstvenoj zemlji, ja bih, vjerujte, tog trenutka dala ostavku da mi neko to traži“, rekla je Brnabić za RTS.

Premijerka u tehničkom mandatu je aktuelnu situaciju uporedila čak sa austrougarskim ultimatumom od prije 110 godina, koji je prethodio Prvom svjetskom ratu, i kada je, kako je navela, srpska vlada prihvatila sve osim međunarodne istrage.

“Istragu mogu samo naše institucije da sprovode, nikad ne bih ni razgovarala o tome“, rekla je Brnabić.

Brnabić je ocijenila i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija jasno i argumentovano pokazao da je to što premijer Kosova Aljbin Kurti radi srpskom narodu na Kosovu zločin protiv čovječnosti.

Istakla je Vučić tom prilikom ukazao da Kurti i Priština sistemski kreiraju nepodnošljive uslove za život srpskog naroda na Kosovu i time izazivaju nepopravljivu štetu po njihov opstanak.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније