Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M.Lj. [ Beta ]

02. 02. 2024. 12:47 >> 12:48

Džaferi

Članstvo u EU ostaje strateški cilj Sjeverne Makedonije

Novi premijer Sjeverne Makedonije Talat Džaferi izjavio je danas da članstvo u Evropskoj uniji ostaje strateški cilj Sjeverne Makedonije.

"Članstvo u Evropskoj uniji ostaje strateški cilj Republike Sjeverne Makedonije, a ispunjavanje obaveza koje su dio Pregovaračkog okvira ostaje čvrsto zalaganje Vlade", rekao je Džaferi na sastanku sa evroposlanikom Ilhanom Čučukom, izvjestiocem u Evropskom parlamentu za Sjevernu Makedoniju.

Kako je saopštila Vlada u Skoplju, Džaferi i evroposlanik Čučuk razmijenili su mišljenja o postignutim reformama u Sjevernoj Makedoniji, kao i o dinamici odnosa između zemalja Zapadnog Balkana i Evropske unije.

​Ističe se da su se saglasili da je nastavak procesa proširenja u interesu Evropske unije i da će tako zemlje Zapadnog Balkana biti fokusirane na jačanje primjene reformskih procesa.

Na sastanku Džaferija i Čučuka, dodaje se, "razmijenjena su mišljenja o napretku Sjeverne Makedonije u kontekstu integracije u Evropsku uniju, kao i o unutrašnjoj političkoj situaciji pred predstojeće parlamentarne i predsjedničke izbore".

Džaferi (DUI) je funkciju premijera prelazne koalicione vlade SDSM i DUI za sprovođenje izbora u ponedeljak preuzeo od svog prethodnika lidera SDSM Dimitra Kovačevskog i prvo se u utorak sreo sa šefom delegacije Evropske unije, a dan kasnije sa ambasadorima Albanije i Kosova.

Parlamentarni izbori u Sjevernoj Makedoniji biće 8. maja, u srijedu, zajedno sa drugim krugom predsjedničkih izbora.

Prvi krug za izbor predsjednika biće u srijedu 24. aprila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније