Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ Nezavisne novine ]

26. 01. 2024. 14:37 >> 14:44

ŽALBA BANJALUČKOM SUDU

Zaposlena pokušala da otruje šeficu, tužilaštvo traži kaznu veću od dvije godine

Tužilaštvo je zatražilo strožu kaznu za Ninu Ninković (58) iz Banjaluke, koja je optužena za pokušaj ubistva koleginice i šefice u Republičkom pedagoškom zavodu. Ninković je u prvostepenom postupku osuđena na dvije godine zatvora.

Ninković je pod optužbama da je u prostorijama Republičkog pedagoškog zavoda pokušala da ubije radnu koleginicu i šeficu Slađanu Tanasić tako što joj je u šoljicu sa kafom sipala sredstvo koje može prouzrokovati smrt, u prvostepenom postupku, vođenom u Okružnom sudu u Banjaluci, osuđena na dvije godine zatvora.

S druge strane, odbrana je na žalbenom ročištu pred Vrhovnim sudom Republike Srpske zatražila da se prvostepena presuda Ninkovićevoj ukine i predmet vrati na novi postupak ili da se presuda preinači, jer tvrde da se ne radi o krivičnom djelu koje joj se optužnicom stavlja na teret.

Takođe, odbrana traži da joj se ukine pritvor.

Podsjetimo, Blagoje Dragosavljević, predsjednik Sudskog vijeća, obrazlažući raniju, prvostepenu presudu, naglasio je da je na nju moguće izjaviti žalbu, baš kao i na rješenje kojim je Ninkovićevoj produžen pritvor.

Optužena je, dodao je sudija, krivično djelo počinila sa eventualnim umišljajem, a utvrđeno je da koncentracija supstanci koje je sipala u kavu nisu mogle prouzrokovati smrt, te je riječ o nepodobnom pokušaju ubistva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније