Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ N1 ]

23. 01. 2024. 22:44 >> 22:50
15

POSLANICA EP

Fon Kramon: Na izborima u Srbiji dogodila se masovna prevara

Poslanica Evropskog parlamenta iz stranke Zelenih Viola fon Kramon tvrdi da se na izborima 17. decembra u Srbiji dogodila masovna prevara.

Kramon je kazala da je potrebno formirati radnu grupu koja bi imala zadatak da ode u Srbiji i pokrene proces medijacije, jer se opozicija sa dobrim razlogom žali na izborne rezultate.

Fon Kramon je novinarima poslije sjednice Spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta rekla da sve što su predstavnici Evropske komisije i Spoljnopolitičke službe Evropske unije rekli mora biti sprovedeno u djelo, a ne samo da ostanu „lijepe riječi“.

"Treba da dođemo do predloga kako riješiti pitanje masovne prevare na izborima 17. decembra, za koju svi znaju, ali nema konkretne akcije", tvrdi ona.

Prema riječima Fon Kramon, u normalnoj zemlji, kao što je Njemačka „ili čak Kenija“, opozicija ima pravne mogućnosti da se žali pred sudom, koji će obezbijediti da se njihova riječ čuje.

"U Srbiji smo imali antidatiranje u objavi rezultata izbora kako bi opozicija izgubila pravo žalbe. To je nefer i neopravedno", konstatovala je ona i ponovila da je potrebno da neko iz evropskih institucija obezbedi da se prava birača poštuju.

Fon Kramon je podsjetila da je Evropski parlament imao dobar mehanizam interpartijskog dijaloga, ali to je dugoročni instrument, a sada je potrebno reagovanje „ad hok“.

"Ovo neće pomoći Srbiji da se približi EU i neće donijeti napredak. Problem i neprimjenjivanje medijskih zakona. Opozicionim kandidatima nije bio omogućen pristup medijima i kad vidimo šta se događa poslije izbora, vidimo da situacija nije transparentra, nije fer. Većina kolega nije zadovoljna sadašnjom situacijom", zaključila je Fon Kramon.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније