Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

N1 [ R.B. ]

12. 01. 2024. 18:42 >> 18:47

NEREGULARNOSTI

Bilčik: O izborima u Srbiji poslije izvještaja ODIHR

Nijedna poslanička grupa u Evropskom parlamentu ne može ništa da blokira, izjavio je danas izvjestilac tog tijela za Srbiju Vladimir Bilčik, povodom navoda da se Evropska narodna partija (EPP), kojoj pripada, usprotivila ideji da se naredne sedmice raspravlja o nedavnim izborima u Srbiji.

Bilčik je za Demostat rekao da Evropski parlament "donosi kolektivne odluke, na osnovu stava većine poslaničkih grupa" i dodao da konačni izvještaj Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o izborima u Srbiji 17. decembra treba da bude osnova za diskusiju.

"Mi moramo da diskutujemo o onome što se desilo u Srbiji tokom izbora. Istovremeno, ta diskusija mora da bude zasnovana na činjenicama što je više moguće, i smatram da je izvještaj OEBS/ODIHR, koji će biti objavljen narednih sedmica, dobra osnova za takvu debatu", kazao je Bilčik.

Pozivajući se na neimenovani izvor iz Evropskog parlamenta, Demostat je juče objavio da to tijelo neće naredne nedjelje raspravljati o izborima u Srbiji, jer nije postignuta saglasnost poslaničkih grupa da to pitanje bude na dnevnom redu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније