Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Ч.Ј. [ N1 ]

08. 11. 2023. 21:33 >> 21:33

U BRISELU

Sastanak pregovarača Beograda i Prištine 16. novembra

Naredni sastanak glavnih pregovarača u dijalogu Kosova i Srbije biće održan 16. novembra u Briselu, najavio je danas zamjenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi.

Bisljimi je na konferenciji za medije rekao da se sa izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom dogovorio samo da se sljedeći sastanak održi 16. novembra.

„Sljedeći sastanak biće sljedećeg četvrtka u Briselu i to je jedini dogovor koji smo postigli“, rekao je Bisljimi, prenosi Kosovo onlajn.

On je istakao da u Briselu „više će biti kompromisa“.

„S tim je gotovo. Mi smo u fazi implementacije sporazuma, a ne pregovora. Kosovo insistira da se sporazumi implementiraju u potpunosti“, naglasio je Bisljimi.

Lajčak je tokom posjete Prištini prije dva dana kazao da je sa Bisljimijem razgovarao o neriješenim pitanjima u vezi sa dijalogom i da je cilj posjete bio da se postave temelji za naredni sastanak glavnih pregovarača.

Ukazao je da je predložio dnevni red za taj susret, na kome će „fokus biti na postizanju trenutnog napretka u primjeni sporazuma i iznalaženje trajnih rješenja za izazovnu situaciju na sjeveru“.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније