Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Ч.Ј.

07. 11. 2023. 14:35 >> 14:35

RIJEKA

Koka-Kola Hrvatska potvrdila slučaj trovanja povezan s njihovim pićem

Kompanija Koka-Kola Hrvatska potvrdila je danas da je jedan slučaj trovanja u Rijeci povezan s njihovim pićem.

Objava je uslijedila pošto se od juče društvenim mrežama širila poruka sa upozorenjem građanima da ne piju sokove i vode poznatog proizvođača jer uzrokuju hemijske povrede jednjaka i želuca. U poruci se, između ostalog, navodi da se navodno nekoliko osoba teško otrovalo mineralnom vodom u riječkim ugostiteljskim objektima.

"Svjesni smo izolovanog slučaja povezanog s jednom staklenom flašicom našeg pića. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj", saopštili su iz te kompanije.

Uz to se dodaje da su "u potpunosti otvoreni za saradnju sa svim nadležnim tijelima".

Slučaj trovanja jutros je potvrdio i KBC Rijeka budući da je tamo hospitalizovana osoba zbog sumnje na hemijsku povredu jednjaka. Iz bolnice je navedeno da je ta osoba trenutno stabilno i da se nastavljaju dijagnostičko-terapijski postupci.

Slučaj je prijavljen policiji koja je saopštila da su 4. novembra primili prijavu da je jednoj osobi pozlilo tokom konzumacije bezakoholnog pića u jednom ugostiteljskom objektu u Rijeci.

Policija je o svemu obavijestila Državni inspektorat iz kojeg su za regionalnu N1 televiziju rekli da je sanitarna inspekcija obavila uviđaj iz svoje nadležnosti i da je u toku inspekcija.

Riječki Novi list piše da u Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode renomiranog svjetskog proizvođača koje su uzete u riječkim kafićima.

Stručnjaci zavoda će provjeriti njihovu eventualnu kontaminiranost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније