Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

М.М.Љ. [ Beta ]

05. 10. 2023. 07:17 >> 10:47
4

MINISTAR OSMANI

"Nadam se da Srbija nije umiješana u napad na Kosovu"

Ministar spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani izjavio je da bi, ukoliko se dokaže da je Srbija na bilo koji način umiješana u napad na sjeveru Kosova, njegova zemlja trebalo da preispita učešće u regionalnoj inicijativi "Otvoreni Balkan".

On je u intervjuu Televiziji Telma istakao da Srbija treba da napravi napor i dokaže da nije umiješana u dešavanja na sjeveru Kosova.

"To je bila dobronamjerna ideja. Međutim, mislim da posluje dešavanja na Kosovu 24. septembra, smatram da Srbija treba da napravi napor da dokaže da nije umiješana u taj događaj, jer ako postoji bilo kakvo državno miješanje, to pravi nemogućim naše učešće i drugih zemalja u regionu zato što je ideja Otvorenog Balkana, prije svega, bila pomirenje“, kazao je Osmani.

Rekao je da se nada da će se dokazati da nema umiješanosti Srbije.

“Ovo što se desilo na sjeveru Kosovu sa napadom, nadam se da će se dokazati da nema umeijšanosti države, ali ako se dokaže da ima zaista mislim da treba da preispitamo svoje učešće", rekao je Osmani.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније