Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

04. 10. 2023. 21:07 >> 21:07

KABINET PREDSJEDNICE KOSOVA

Osmani će u Španiji obavijestiti evropske lidere o "agresiji Srbije"

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani sastaće se sa evropskim liderima u okviru trećeg samita Evropske političke zajednice u Granadi, u Španiji i obavijestiti ih o agresiji Srbije na Kosovo, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona u Španiju odlazi na poziv predsjednika Savjeta Evropske unije Šarla Mišela i španskog premijera Pedra Sančeza.

"Pored učešća na glavnim sjednicama Evropske političke zajednice, predsjednica Osmani će razgovarati i sa evropskim liderima kako bi ih informisla o agresiji Srbije na Kosovo i razgovarala o produbljivanju saradnje za prevazilaženje zajedničkih izazova. Očekuje se da će predsjednica Osmani evropskim liderima prenijeti poruku nepokolebljive posvećenosti naroda i institucija Republike Kosovo miru, stabilnosti i bezbjednosti u zemlji i regionu", navodi se u saopštenju.

Samit će okupiti šefove država iz 47 zemalja evropskog kontinenta, kao i lidere evropskih institucija, sa ciljem promovisanja političkog dijaloga i jačanja saradnje na rješavanju najhitnijih pitanja bezbjednosti i stabilnosti u Evropi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније